Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2012

Η σωστή ανακαίνιση ενός χώρου, ξεκινάει με μια σωστή μελέτη.

Είναι πολλοί ανθρώποι, που ξεκινούν να κάνουν μια ανακαίνιση, χωρίς να έχουν κάνει κάποια μελέτη κι αυτό συμβαίνει συνήθως, είτε γιατί δεν έχουμε μάθει να σκεφτόμαστε έτσι, είτε επειδή δεν επιθυμούμε να επιβαρυνθούμε το κόστος της μελέτης αυτής.

Η δική μας γνώμη, είνα πως για να ξεκινήσουμε εργασίες ανακαίνισης του σπιτιού μας, καλό είναι να έχουμε κάνει πρωτίστως μια σωστή μελέτη, όπου θα συνεκτιμηθούν ταυτόχρονα μια σειρά από μεταβλητές, οι οποίες θα καθορίσουν και το τελικό αποτέλεσμα.

Τέτοιες μεταβλητές, είναι για παράδειγμα :
  • Οι ανάγκες μας. Συνήθως αυτό είναι και το πλέον σημαντικό, αφού για να μπούμε σε μια διαδικασία ανακαίνισης του σπιτιού μας, έχουμε κάποιες ανάγκες να καλύψουμε, οι οποίες προς το παρόν δεν καλύπτονται. Άρα, είμαστε ξεκάθαροι στο τί ακριβώς θέλουμε.
  • Οι δυνατότητες που μας δίνει ο χώρος. Κάθε χώρος, πέρα από το τί θέλουμε εμείς να κάνουμε, δίνει και κάποιες συγκεκριμένες δυνατότητες. Μπορεί να είναι τετράγωνος, ορθογώνιος, με κυκλικές επιφάνειες ή με τόξα. Με πολλά ή με λίγα ανοίγματα. Παλαιός (που σημαίνει περισσότερο ύψος και δυνατότητες για διακοσμητικές παρεμβάσεις, κατασκευή με παλαιότερο ΓΟΚ, ελλειπή υγρομόνωση, κλπ) ή καινούριος (που σημαίνει μεγαλύτερες δυνατότητες προσθαφαίρεσης τοίχων, χαμηλό ύψος κατασκευής, κλπ)
  • Το κόστος κι οι οικονομικές μας δυνατότητες. Αυτή είναι μια πολύ σημαντική συνάρτηση, την οποία καλό είναι να την έχουμε συνεχώς στο μυαλό μας. Κάθε τί που επιθυμούμε, έχει κάποιο κόστος. Καλό είναι να κάνουμε αυτό που μας αρέσει, χωρίς βέβαια σε καμία περίπτωση, να θυσιάζουμε κάτι που πραγματικά ή τεχνικά πρέπει να γίνει, ώστε να κάνουμε αυτό που μας αρέσει. 
  • Η ενεργειακή απόδοση σήμερα κι η ενεργειακή απόδοση του ακινήτου, μετά το πέρας των εργασιών. Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό και κομβικό σημείο, αφού οι επιλογές μας σε αυτόν τον τομέα, θα επιβαρύνουν μεν το κόστος κατασκευής, μα από την άλλη κι ακόμα πιο σημαντικό, είναι να υπολογίσουμε τα οφέλη από την καλύτερη ενεργειακή απόδοση του κτιρίου μας. Θα μας επιφέρει ένα υγιεινότερο μικροκλίμα και μια καλύτερη ποιότητα ζωής, ενώ ταυτόχρονα θα μας εξοικονομούνται χρήματα κάθε χρόνο.
  • Ο απαιτούμενος χρόνος. Ο χρόνος είναι μια πολύ σημαντική μεταβλητή, διότι μια ανακαίνιση, μιας βγάζει πάντα εκτός προγράμματος και τροποποιεί την ζωή μας. Μας ξεβολεύει από την καθημερινότητά μας, οπότε πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι για το πόσο θα διαρκέσει, ώστε να μην δυσανασχετούμε και ταλαιπωρούμαστε ψυχικά.
  • Το πού θα μείνω κατά την διάρκεια των εργασιών, Αυτό είναι ένα θέμα που απασχολεί κυρίως αυτούς που έχουν σκοπό να κάνουν μια ολική ανακαίνιση στο σπίτι τους ή έχουν αναπνευστικά προβλήματα και δεν επιτρέπεται να εκτίθενται στην σκόνη. Έχει άμεση σχέση με τον απαιτούμενο χρόνο αποπεράτωσης που αναφέραμε παραπάνω.
  • Χρειάζεται άδεια και καρτέλα στο ΙΚΑ; Ανάλογα με τις εργασίες που έχετε σκοπό να κάνετε, υπάρχει ανάγκη για μια άδεια μικρής εκτάσεως εργασιών ή για μια κανονική άδεια από την πολεοδομία. Σε κάθε περίπτωση, καλό είναι να έρθετε σε μια επαφή με κάποιον εκπρόσωπο της εταιρίας μας στο τηλέφωνο 700 700 18 18, ώστε να σας συμβουλέψει εντελώς δωρεάν.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, αλλά και για πολλούς περισσότερους που δεν  μπορούν ν' αναφερθούν σ' ένα και μόνο άρθρο, σας προτείνουμε να έρθετε σε επαφή μαζί μας, ώστε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε καλύτερα. 
Να σας εξυπηρετούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου